Analytics

Gemeente Stadskanaal verstrekt duurzaamheidslening

Gepubliceerd:
Gemeente Stadskanaal

Met de duurzaamheidslening sluit u tegen lager rentepercentage dan de marktrente een lening af.

De rente wordt vastgesteld op het moment dat de aanvraag bij SVn binnen is met een minimum van 1,5%.

Met de duurzaamheidslening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren, of maatregelen treffen om duurzame energie op te wekken. De lening is bedoeld voor particuliere woningbezitters, met een woning die ten tijde van de aanvraag tenminste tien jaar in gebruik is als woning. Het gaat om een lening tussen de € 2.500,00 en € 15.000,00. De looptijd van de lening is maximaal vijftien jaar. De aanvrager van de lening mag niet ouder zijn dan 75 jaar.

De energiebesparende maatregelen zijn voor u als woningeigenaar interessant. U krijgt een lagere energierekening, meer wooncomfort en vaak een beter binnenklimaat. Ook dragen de maatregelen bij aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

Hoe werkt het

Via internet:

Vul het online contactformulier van Gemeente Stadskanaal in. 

Via het gemeentehuis:

U kunt op het gemeentehuis langskomen om verder te praten over de duurzaamheidslening.

Wat kost het

Om er zeker van te zijn dat u de juiste (energiebesparende) maatregelen neemt, vereisen wij een energie quickscan. Deze quickscan kost ongeveer honderd euro. Ook kan het zijn dat u voor de energiebesparende maatregelen moet verbouwen. Daarvoor heeft u een omgevingsvergunning nodig, waar kosten aan verbonden zijn.

Bron: stadskanaal.nl