PVT; Stroom, warmte en koeling vanuit één systeem

Wil je ook graag naar nul op de meter woning?

Je hebt er maar één systeem voor nodig, namelijk het PVT systeem! Met behulp van de zon voorzie jij je woningen van elektriciteit én warmte.

PVT is een duurzame oplossing om gasloos te kunnen gaan wonen. Het systeem werkt 24/7, dus ook 's nachts en in de winter. Naast duurzaam is het systeem fluisterstil en onderhoudsarm. Het PVT paneel zorgt voor een stille en onderhoudsarme bron voor de warmtepomp.

Hoe werkt het PVT systeem?

PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T).

Net zoals bij normale zonnepanelen, wekt het paneel aan de voorkant elektriciteit op. Aan de achterkant van de PVT panelen wekken ze warmte op. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis en warmwaterboiler. Gas wordt overbodig, doordat het paneel energie haalt uit de zon, regen en wind. 
Tevens zorgt het PVT systeem in de zomer ook nog eens voor het koelen van je huis.

Zowel nieuwe woningen, maar ook bestaande woningen kunnen gasloos!

Wat heb je nodig?

  • PVT paneel
    Een zonnepaneel en zonnecollector in één. Het paneel is een innovatieve samenstelling van een zonnepaneel met aan de achterkant een thermische wisselaar.
  • PVT warmtepomp
    De warmte die uit de PVT panelen komt, wordt opgewaardeerd naar de juiste temperatuur voor de verwarming van je woning en douchewater. 
  • Boiler
    Om niet in te leveren op comfort, kun je het warme water opslaan zodat het beschikbaar is wanneer nodig.