Verwarming van uw woning

Verwarming is er om in koude tijden warmpjes bij te zitten.

Als een soort van vanzelfsprekendheid voor energiebesparing worden tegenwoordig warmtepompen ingezet.

Wij doen dat anders. Wij kijken eerst naar de wensen en eisen van een (eventuele) opdrachtgever en gebouw. Hier koppelen wij een warmteopwekker aan. Dit kan een warmtepomp zijn, maar evengoed een ander type warmte opwekker zoals een cv-ketel of HRE-ketel (micro WKK).

Bij het vaststellen van het type warmte opwekker kijken we naar het afgifte medium wat toegepast wordt, of wat men graag wil toepassen.

Uiteindelijk kan de installatie uit meerdere opties bestaan:

  • Zonneboiler of zonneboiler combinatie.
  • HRE ketel (micro WKK).
  • Warmtepomp op een bodemsysteem of buitenlucht.
  • CO2 warmtepomp, waarbij er een CO2 sonde in de bodem gebracht wordt. Dit leid tot een extreem hoog rendement (COP>5,5).
  • Hout gestookte cv-installatie.

Vooralsnog, altijd beginnen we bij het begin: Isolatie en ventilatie! Voor de afgifte van warmte zijn vele opties mogelijk, hieronder een greep van de mogelijkheden. Het meest belangrijke is dat het afgifte medium past bij de warmte opwekker. Wij besteden hier dan ook speciale aandacht aan.

Voor de warmte afgifte kan gekozen worden uit:

  • Vloer en of wandverwarming.
  • Plafondverwarming.
  • Radiatoren en of convectoren, eventueel met ventilator ingebouwd.
  • Fancoil units of inductie units.
  • Luchtverwarming en of koeling.

Bij het gebruik van diverse ruimtes. kan het interessant zijn om de verschillende ruimtes afzonderlijk te verwarmen. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.

En dan het stukje wat vaak vergeten wordt.

De regeling van de warmte. Vooral bij voormalig huurwoningen of slecht geïsoleerde woningen is het soms verstandiger om de regeling zodanig te maken dat de warmte daar heen gaat waar je hem wilt hebben.

Een slecht geïsoleerde woning volledig verwarmen kost namelijk veel geld. Wanner de ruimtes weinig gebruikt worden, is isoleren ook niet de juiste oplossing. Een bedrade of draadloze na regeling kan dit probleem oplossen en naast het verlagen van de energierekening kan ook het comfort aanzienlijk verhoogt worden. Wij hebben hier inmiddels meerdere praktijkvoorbeelden van en vertellen u hier graag meer over.

Een ander belangrijk punt is het inregelen van de verwarming van een woning. Het goed inregelen van een verwarming kan het comfort aanzienlijk verhogen en daarnaast de energiekosten tot wel 15% reduceren, zonder dat u inlevert op comfort.

Bel ons voor een afspraak en wij helpen u graag verder.

Wij leveren kwaliteit tegen zeer concurrerende prijzen.