Zonneboiler systemen

Bij ons gaat een zonneboilersysteem verder dan alleen een collector met boilervat voor tapwater.

Uiteraard leveren wij de standaard zonneboiler oplossingen, maar daarnaast leveren en monteren wij ook complete zonnewarmte-systemen. Dit zijn systemen die naast warm tapwater ook warmte leveren voor een (laag)temperatuur verwarming.

Met name is het koppelen van een zonnewarmte-systeem op een laag temperatuur verwarming, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming, zeer rendabel. In Nederland hebben we te maken met een vrij lang stookseizoen. Wanneer er tijdens dit stookseizoen de zon maar een klein beetje schijnt, heb je vaak al voldoende warmte voor (een deel van) de verwarming. Het mooie van dit systeem is dat het totaal geen energie kost en alleen maar warmte oplevert. De pomp van de zonneboiler draait alleen als dit zinvol is.

Wij koppelen zonnewarmte-systemen aan zowel gasgestookte cv-ketels, hout gestookte installaties en warmtepomp-systemen. Hierbij bieden wij bij een warmtepomp-systeem met een bodemcollector zelfs de mogelijkheid om warmte van de zomer in de grond op te slaan, om deze in de winter weer op te halen en te gebruiken.

Platen Duurzame Technieken: Omdat innovatie de kracht van duurzaamheid is. 

HR-Solar zonnecollectoren:

Wij werken voornamelijk met HR-Solar zonnecollectoren. De HR-Solar zonnecollectoren geven het hoogste rendement van Nederland. Het HRS120 systeem heeft een rendement van 5,0GJ en het HRS200 systeem zelfs een rendement van 6,4 GJ (doorgerekend volgens de NPR7976:2009 richtlijnen). Eén collector van HR-Solar levert globaal net zo veel warmte op als vele andere collectoren bij 2 of zelfs 3 panelen doen. Doordat het hele systeem goed doordacht is (druk gevuld systeem), krijgt u de garantie in een probleemloze, onderhoudsvrije installatie met een zeer lange levensduur en rendement. 

Opbouw zonneboilersysteem

Een zonneboilersysteem kan op de volgende manieren opgebouwd worden:

  • In het dak. De collector komt in de plaats van de dakpannen.
  • Op het dak. De collector komt boven op de dakpannen.
  • Vrijstaand op het platte dak. Afhankelijk van het gebruik voor warm tapwater of verwarming, met een hellingshoek van 30 of 55 graden.

Voor het opslaan van warm tapwater maken wij standaard gebruik van RVS boilervaten. Door het zuurstof in het water, wordt een stalen boilervat aangetast. Dit kan opgelost worden met een anode staaf, maar RVS is beter en onderhoudsvrij. Om deze reden werken wij, voor het opslaan van tapwater, uitsluitend met RVS boilervaten.

Boilervaten voor opslag van systeemwater zijn veelal wel van staal, aangezien er in systeemwater geen lucht zit.

Onze systemen zijn druk gevuld met een water-glycol mengsel, zodat tijdens vorst en voldoende warmte van de zon, u toch warmte van de zon heeft. Ook hier geldt weer, onderhouds- en storingsvrij doordat het een gesloten systeem is, gelijk aan uw cv-systeem. Uiteraard verhoogt dit systeem ook het rendement.Doordat wij uw systeem controleren en in bedrijf stellen, weet u zeker dat u uw systeem goed heeft aangelegd en kunnen wij de kwaliteit waarborgen.