Analytics

Zonnepanelen met een hoog rendement per m²

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen op uw woning plaatst u uiteraard niet zomaar. Zonnepanelen geven een bepaalde uitstraling en imago aan uw woning, tegenwoordig kunt u zelfs kiezen voor de kleur van uw zonnepanelen, rode zonnepanelen, groene zonnepanelen of natuurlijk gewoon blauwe of zwarte zonnepanelen.
De meest voorkomende reden om voor zonnepanelen te kiezen is de energierekening te verlagen, maar bovenal vanwege het milieu. Met de keuze voor zonnepanelen zet u voor veel komende jaren de energieprijs voor uzelf vast, zodat u de vaste lasten in de hand heeft. Ook voor de verkoop van uw woning is een zonnepanelen installatie interessant, aangezien uw energielabel sterk verbeterd zal worden.

De prijs van zonnepanelen is inmiddels dermate laag geworden, dat het financieel ook interessant is om ze aan te schaffen. Zelfs zonder subsidie is de terugverdientijd gemiddeld zo'n 6 jaar en dat terwijl een zonnepanelen installatie ruim 30 jaar meer gaat.

Platen Duurzame Technieken staat voor kwaliteit

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteitsstandaarden, waarbij we voor iedere prijsklasse een goed aanbod kunnen bieden. Hiervoor leveren we diverse merken en soorten zonnepanelen, omvormers en bijbehorende producten. De zonnepanelen kunnen we in zowel mono- als polykristallijnen uitvoeringen aanbieden.
De zonnepanelen die door ons geleverd worden, hebben een maximale vermogensafwijking van ± 3/5%. Oftewel, ze leveren meer dan wat er volgens de specificaties van de leverancier aangegeven wordt. Hiermee behoren ze tot de beste in de markt.

In iedere situatie bekijken wij hoe het hoogste rendement per m2 dakvlak behaald kan worden en welk type zonnepaneel daar het beste bij past. Door ons brede assortiment hebben we altijd een zonnepaneel wat bij u past.

Montage van de zonnepanelen

De montage van de zonnepanelen kan op een aantal verschillende manieren:

  • In dak systeem, volledig ingebouwd in het dak.
  • Op dak systeem, op een dakpannen, golfplaten of dakpanplaten dak.
  • Platte dak systeem.

Op een schuin (pannen)dak monteren wij bij voorkeur met een Duits geschroefd montage systeem. Dit enkel laags systeem met 6mm dikke RVS beugels wordt vastgezet op de bouwkundige onderconstructie van het dak samen met RVS montagemateriaal.
Al deze systemen worden statisch doorgerekend en u krijgt na oplevering van de installatie een opleverrapport van ons. Zo weet u zeker dat u kwaliteit op uw dak heeft gekregen, welke de zwaarste storm kan doorstaan. Dit systeem is niet de goedkoopste optie, maar zeker een van de beste, of wellicht de beste.
Als alternatief kunnen wij u ook een goedkoper alternatief aanbieden, het Clickfit montagesysteem. Dit systeem is alleen geschikt voor daken met stevige panlatten en bepaalde types dakpannen.

Voor andere schuinen daken zoals bijvoorbeeld golfplaten- en damwand daken hebben wij ook aangepaste montagesystemen.

Op een plat dak monteren wij over het algemeen met het Flatfix systeem. Hier worden de zonnepanelen op geplaatst samen met ballast, waarmee het stevig op uw dak staat. Dit is eventueel ook te gebruiken voor een grond opstelling.

Tevens is het ook mogelijk om zelf de installatie te monteren.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden met onze zonnepanelen?
Bel of mail ons voor een geheel vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Fabricaten zonnepanelen waar wij mee werken

Fabricaten omvormers waar wij mee werken

  • Enphase
  • Kostal Piko
  • Goodwe
  • Solis
  • SMA Sunny Boy en Tripower
  • SolarEdge

Bij grotere installaties boven de 3500 á 4000 WP gaan wij standaard over op 3-fasen krachtstroom omvormer, mits het gebouw een 3-fasen aansluiting heeft. Hierdoor is de netbelasting gelijkmatiger en zijn er minder omvormers nodig. Tevens stijgt het totale rendement van de installatie. Wanneer u geen krachtstroom aansluiting heeft, dan is een éénfase omvormer tot 5 kW ook een optie.

Over onze zonnepanelen en omvormers kunt u meer informatie vinden onder "Productoverzicht".