Zonnepanelen met een hoog rendement per m²

Zonnepanelen plaatsen op plat dakWaarom zonnepanelen?

Zonnepanelen op de woning plaats je uiteraard niet zomaar. Zonnepanelen geven een bepaalde uitstraling en imago aan jouw woning, tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor de kleur zonnepanelen; rode zonnepanelen, groene zonnepanelen of natuurlijk gewoon blauwe of zwarte zonnepanelen.
De meest voorkomende reden om voor zonnepanelen te kiezen is de energierekening te verlagen, maar bovenal vanwege het milieu. Met de keuze voor zonnepanelen zet je voor veel komende jaren de energieprijs voor jezelf vast, zodat je de vaste lasten in de hand hebt. Ook voor de verkoop van jouw woning is een zonnepanelen installatie interessant, aangezien het energielabel sterk verbeterd zal worden.

De prijs van zonnepanelen is inmiddels dermate laag geworden, dat het financieel ook interessant is om ze aan te schaffen. Zelfs zonder subsidie is de terugverdientijd gemiddeld zo'n 6 jaar en dat terwijl een zonnepanelen installatie ruim 30 jaar mee gaat.

Platen Duurzame Technieken staat voor kwaliteit

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteitsstandaarden, waarbij we voor iedere prijsklasse een goed aanbod kunnen bieden. Hiervoor leveren we diverse merken en soorten zonnepanelen, omvormers en bijbehorende producten. De zonnepanelen kunnen we in zowel mono- als polykristallijnen uitvoeringen aanbieden.
De zonnepanelen die door ons geleverd worden, hebben een maximale vermogensafwijking van ± 3/5%. Oftewel, ze leveren meer dan wat er volgens de specificaties van de leverancier aangegeven wordt. Hiermee behoren ze tot de beste in de markt.

In iedere situatie bekijken wij hoe het hoogste rendement per m2 dakvlak behaald kan worden en welk type zonnepaneel daar het beste bij past. Door ons brede assortiment hebben we altijd een zonnepanelen installatie met prijs/kwaliteit verhouding die bij jou past.

Montage van de zonnepanelen

Zonnepanelen op schuin dak van de woningZonnepanelen kunnen op diverse dakvlakken geplaatst worden:

  • In dak systeem, volledig ingebouwd in het dak.
  • Op dak systeem, op een dakpannen, golfplaten of dakpanplaten dak.
  • Platte dak systeem.

Op een schuin (pannen) dak monteren wij bij voorkeur met een geschroefd montage systeem. Dit enkel laags systeem met 6mm dikke RVS beugels wordt vastgezet op de bouwkundige onderconstructie van het dak samen met RVS montagemateriaal. Als alternatief kunnen wij u ook een goedkoper alternatief aanbieden, het Clickfit montagesysteem. Dit systeem is alleen geschikt voor daken met stevige panlatten en bepaalde types dakpannen.

Voor andere schuine daken zoals bijvoorbeeld golfplaten- en damwand daken hebben wij ook aangepaste montagesystemen.

Op een plat dak monteren wij over het algemeen met het Flatfix systeem. Hier worden de zonnepanelen op geplaatst samen met ballast, waarmee het stevig op uw dak staat en we niet in het dak hoeven te boren. Dit is eventueel ook te gebruiken voor een grondopstelling.

Bij grotere installaties boven de 3500 á 4000 WP gaan wij standaard over op 3-fasen krachtstroom omvormer, mits het gebouw een 3-fasen aansluiting heeft. Hierdoor is de netbelasting gelijkmatiger en zijn er minder omvormers nodig. Tevens stijgt het totale rendement van de installatie. Wanneer je geen krachtstroom aansluiting hhebt, dan is een éénfase omvormer tot 5 kW ook een optie.

Over onze zonnepanelen en omvormers kunt u meer informatie vinden onder "Productoverzicht".

Wil je advies over de mogelijkheden op jouw dak? Vul het conctactformulier in, bel op 0599-580355 of mail naar info@platendt.nl voor een geheel gratis en vrijblijvende afspraak bij jou thuis.