Over Platen Duurzame Technieken

Wie is Platen Duurzame Technieken?

Platen Duurzame Technieken is dé specialist in Noord Nederland die nét iets verder gaat. Naast adviseren, leveren en installeren wij duurzame energieoplossingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere woning en ieder gebouw in Nederland duurzaam kan zijn. Oók de bestaande woningvoorraad.

Uiteraard hebben wij hier zelf een voorbeeldfunctie in.
Kantoor en showroom Platen Duurzame Technieken aan de Industrieweg 6 te Ter ApelOns kantoor is compleet CO2 neutraal. Om dit te behalen zijn er geen bijzondere of dure installaties geplaatst. Eenvoudige, bewezen techniek is daarvoor voldoende. 
Voor ons kantoor hebben we de volgende eenvoudige maatregelen genomen:

  • Electriciteit door middel van zonnepanelen
  • De verwarming wordt aangevuld met een zonneboiler
  • Bewegingssensoren op de verlichting
  • LED verliching in de kantoren.
  • In de toekomst: extra isolatie van het dak, wanneer het dak aan vervanging toe is.

Volgens ons is dit de weg naar de toekomst.

Er wordt op dit moment nog steeds hevig gediscussieerd over het al dan niet bouwen van nieuwe kerncentrales, bodemdaling door gaswinning, etc.
In de toekomst zien wij kernenergie en gas niet zitten, maar wel blijft de behoefte aan energiecentrales. De verhouding tussen duurzaam geproduceerde energie en kolen- of gascentrales moet veranderen. Vanuit onze visie is de basisbehoefte aan energie in Nederland op een duurzame manier op te wekken. Het restant, bij bijvoorbeeld onvoldoende zon en wind, kan uit een kolen- of gasgestookte energiecentrale worden gehaald. Uiteindelijk, als we willen, kunnen we straks zónder die centrales.

Hoe? Bijvoorbeeld door elektrische auto's als gezamenlijke accu van het energienet te gebruiken en door slim te schakelen met energie. Bij piekuren wordt dan de droger of wasmachine tijdelijk stilgezet, of autoaccu's worden deels ontladen. Wij verwachten dat dit de toekomst wordt. Daarnaast is er ook op verwarmingsgebied zoveel mogelijk. Vraag ons naar de beste oplossing in uw situatie.